Asumă-ți responsabilitatea asupra vieții tale!
Ia-ți un moment și gândește-te cât de împlinit/ă te simiți în viața ta azi. Da-ți o notă de la 1 la 10 (1 fiind complet neîmplinit/a și 10 total împlinit/ă) – Poți completa templateul: Cât ești de satisfăcut cu viața ta? – https://drive.google.com/open…
Nivelul tău de împlinire este direct legat de scopul tău în viața.
Cei care au un scop în viață sunt mai mult împliniți decât aceia cărora le lipsește.
Dar nu te îngrijora, nu ești singurul /singura care este confuz/ă.
Și nu e nevoie sa te simți vinovat. Fiecare din noi se dezvoltă și evoluează în ritmul lui.
Și aici te pot ajuta eu printr-o mica surpriză pe care o vei găsi la sfârșitul articolului .
Pentru unii, idea de scop al vieții pare irelevant și îl atribuie filozofilor sau visătorilor. Până la urmă ei sunt atât de “ocupați” încât abia reușesc să supraviețuiască și să treacă zilele mai ușor.
Cine are timp sa se mai gândească la care e sensul vieții lui? Mai bine rămân ca niște șoricei în cursa alergând după NIMIC, și paradoxal, oricât aleargă nu ajung niciodată la o destinație, nu se bucură de drum și la sfârșit ceva oricum lipsește (a fost și cazul meu pentru ceva timp).
Dar dacă ne uitam puțin în interiorul nostru vom vedea imediat dacă suntem împliniti sau nu. Starea de bine nu se poate simula. O putem simula față de alții și ne putem minții chiar și pe noi, dar cand doare nu mai ai cum să-ți negi starea de neîmplinire.
Alții, care înțeleg ce înseamnă lipsa unui scop in viață, sunt la fel ca mine: flămânzi să îl descopere și SĂ SE CUNOASCĂ pe ei pe parcurs ! 🙂
Veste bună este ca descoperirea scopului tău în viață este mult mai simplu decât crezi. Tot ce trebuie să, faci este să îți dai voie să te cunoști mai bine, să te deschizi în fața vieții și lucrurile vor veni la tine în mod natural.
Bucuria și împlinirea trăirii scopului tău este mai aproape decât îți poți imagina! De fapt, scopul nostru a fost întotdeauna acolo în noi și va fi întotdeauna. S-ar putea să fii fost eclipsat numai de gândirea și de propria îndoială. Singurul lucru care te poate împiedica să știi care e scopul tău este să nu fii la nivelul de conștientizare la care îl poți recunoaște.
Scopul vieții noastre este mai puțin despre noi și mai mult despre recunoștința față de viață și lume și fața de ceea ce avem deja. Când ne trăim viața cu acest sentiment de apreciere, scopul nostru în viață va deveni mult mai clar.
Pe parcursul ședințelor de coaching am observat cum conștientizările, momentele de click, dar și pașii de acțiune spre atingerea obiectivelor, sunt mult mai ușor de integrat și urmat atunci când sunt descărcate pe o foaie. Asta aduce un pic mai multă claritate și sens pentru cei cu care lucrez.
Și cum procesul de cunoaștere și trezire pentru a ne găsi scopul nostru în viața nu este ușor și începe prin muncă interioară, vreau să-ți propun să vii într-o călătorie de autocunoaștere alături de mine și să completezi templaturile ce le voi posta periodic.
Îți poti face și un mic dosărel cu numele tău pe el și întrebarea: Cine e (numele tău)? 🙂 – și aduni toate foile cu exerciții ce le trimit plus concluziile tale. Vei avea la sfarșit un dosar complet doar cu informații despre TINE, dar și cu obiective și pasi concreți ce vor duce la descoperirea scopului tău.
Templatul de azi pe langă cel de la începutul postării (Cat ești de satisfăcut cu viața ta?) este cel legat de Care este scopul vietii tale? – https://drive.google.com/open…
Află că nu iți poate spune nimeni cine ești. Toate răspunsurile sunt în interiorul tău și DOAR TU poți să le scoți la suprafața dacă ești dispus să muncești la tine și să-ți asumi responsabilitatea vieții tale!
Eu doar te pot ghida pe acest drum dacă îți dorești! 🙂